Nieuws over Henny 

#27

Mei 2019

Het nieuwe en zevende Henny boek is klaar !! Getiteld: "Henny. Ik ben nog niet klaar". Ontworpen door Björn Roetman van "Je Favoriete Ontwerpers" met beeldredactie door de fotografe Linsey Kuijpers. Boekpresentatie was op 10 mei 2019 in Galerie Motmot, Belcrumweg 19, Breda.

Dit nieuwe Henny boek is bij de boekhandel te bestellen onder ISBN nummer 978-90-830082-0-2

Of via https://www.bol.com/nl/p/henny-ik-ben-nog-niet-klaar/9200000111455042/

 

Artikel in BN/De Stem en het Brabants Dagblad d.d. 10-5-2019 over het nieuwe boek "Henny. Ik ben nog niet klaar".

 

 


 

# 26

28 mei 2018

Van februari tot juni 2018 is Henny opnieuw weer in haar dagelijkse leven gevolgd. Voor het zevende boek in de serie, getiteld "Henny. Ik ben nog niet klaar". Het zal naar verwachting in mei 2019 worden gepubliceerd. Inmiddels heeft de ontwerper van het nieuwe Henny boek, Björn Roetman van "Je Favoriete Ontwerpers", een eerste versie van de omslag gereed:

 


 

#25

 

19 oktober 2017

Publikatie van het fotoboek "Charlotte" gemaakt door Linsey Kuijpers. Linsey heeft 4 jaar lang de dochter van Henny, Charlotte, in haar dagelijkse leven gevolgd.

Dit fotoboek werd gepubliceerd door Uitgeverij Komma.

www.dejongehond.nl

Prijs: € 24,95

ISBN/EBN: 978-94-91525-65-0


#24

Juni 2017

Henny is het afgelopen jaar getroffen door nieuwe tegenslag. Haar tweede echtgenote, Arie, is overleden. Niet lang daarna is ook haar oudste zoon Pascal in zijn slaap gestorven...

Het heeft het leven van Henny en dus ook haarzelf sterk veranderd. Reden om samen te beslissen om opnieuw weer een periode haar leven te documenteren en een zevende boek te publiceren. Dit is in het voorjaar van 2018 gebeurd. Met de publikatie van het zevende Henny boek zal 43 jaar van haar leven in tekst en beeld zijn gebracht. Het boek is getiteld "Henny. Ik ben er nog niet" en verschijnt februari 2019 bij Uitgeverij Komma.

 


#23

December 2014

Opening van de Henny website en de Charlotte website.


#22

November 2014

Henny viert haar 55ste verjaardag.


#21

25 februari 2014

"Henny. Het zit best wel tegen" genomineerd voor de Dutch Doc Photo Award.


#20

15 oktober 2013

Op dinsdag 15 oktober organiseerde het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging De Burcht een symposium in Amsterdam over de sociaal-economische
gezondheidsverschillen in Nederland en de gevolgen daarvan voor de arbeidsmarktpositie van armen. Aanleiding voor dit symposium was de publikatie van het zesde fotoboek "Henny. Het zit best wel tegen".

De dagvoorzitter van dit symposium was Gerrit Jan Wolffensperger. De Amsterdamse wethouder Andrée van Es opendel het symposium. De fotografen Linsey Kuijpers en Michel Szulc Krzyzanowski gaven een toelichting op het fotoboek “Henny, het zit best wel tegen” en het volgen van Charlotte en Henny.
Drie deskundige sprekers gaven vervolgens hun visie op het onderwerp. Lex Burdorf, hoogleraar aan het Erasmus Medisch Centrum, ging na wat we weten
over de achtergronden van de verschillen in gezondheid en in levensverwachting
tussen arm en rijk. Trudi Nederland heeft de afgelopen jaren voor het Verweij-Jonker Instituut veel
onderzoek verricht naar armoede en sociale uitsluiting. Zij stond stil bij de vraag hoe de gezondheid van achterstandsgroepen kan worden vergroot en welke rol
sociaal-economische factoren daarbij spelen. Paul de Beer, hoogleraar arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging, stelde dat de ongelijkheid in de moderne samenleving weer steeds meer gaat lijken op die van de 19e eeuw. Hierna volgde er een zaaldiscussie.

linsey burcht


#19

23 april 2013

Een artikel in het vakblad "De Fotograaf".

foto1

foto2foto3


#18

3 april 2013

 

Publikatie in het tijdschrift "Professionele Fotografie".

pf1

pf2


#17

6 maart 2013

flyer

In het kader van de publicatie van het zesde fotoboek "Henny. Het zit best wel tegen" werd een wedstrijd uitgeschreven voor jonge documentaire fotografen om in aanmerking te komen om de kinderen van Henny te gaan volgen.

Deze wedstrijd werd glansrijk gewonnen door de jonge Bredaase fotografe Linsey Kuijpers, afgestudeerd aan Academie St. Joost, Breda en gespecialiseerd in documenetaire fotografie met een hoog humanitair gehalte. Linsey is inmiddels al enige tijd bezig om de dochter van Henny, Charlotte, in haar dagelijkse leven te volgen. Precies op een leeftijd van Charlotte die haar moeder had toen Michel Szulc Krzyzanowski Henny begon te documenteren. In principe gaat Linsey zo lang als mogelijk is Charlotte volgen.

charlottelinsey

Linsey Kuijpers (rechts op de foto) heeft een speciale website gewijd aan Charlotte. Klik daarvoor hier.


#16

28 februari 2013

Interview over "Henny. Het zit best wel tegen" voor Omroep Brabant.

omroepbrabant


#15

21 februari 2013

In het kader van de publikatie van het zesde fotoboek "Henny. Het zit best wel tegen" is door het BKKC in Tilburg een symposium georganiseerd over de toekomst van de documentaire fotografie met een forum bestaande uit Joost van den Broek en Michel Szulc Krzyzanowski onder leiding van Lars Boering. Foto: © Odette Denijs.

forum


#14

16 februari 2013

Artikel over "Henny. Het zit best wel tegen" in het tijdschrift "Focus".

focus


#13

9 februari 2013

Radio-uitzending "Spijkers met koppen" met Felix Meurders en Dolf Janssen die Michel Szulc Krzyzanowski en Henny interviewden over "Henny. Het zit best wel tegen". Foto © Odette Denijs

spijker


#12

6 februari 2013

Bespreking van "Henny. Het zit best wel tegen" in de Volkskrant.

vkbespreking


#11

2 februari 2013

Publikatie over "Henny. Het zit best wel tegen" in Trouw.

trouw


# 10

Januari 2013

In een restaurant in haar woonplaats wordt Henny het zesde fotoboek over haar leven "Henny. Het zit best wel tegen" aangeboden.

presentatie1

v.l.n.r. Henny, haar man Arie, uitgever Paul van Mameren (Lecturis), Charlotte, Anneke Pijnappel (Galerie Baudelaire, Antwerpen/Voetnoot Publishers), Daan en ontwerper van de Henny boeken Henrik Barends.

presentatie2 presentatie3 presentatie3 presentatie4


#9

18 december 2012

Pre-press bewerking van de Henny foto's door Roel Hansen van uitgeverij/drukkerij Lecturis in Eindhoven.

Foto: © Kasper Schmeits

prepress


#8

3 november 2012.

Redactievergadering over de samenstelling van het nieuwe fotoboek "Henny. Het zit best wel tegen" in de werkruimte van ontwerper Henrik Barends in Antwerpen.

redactie

v.l.n.r. Anneke Pijnappel (Galerie Baudelaire/Voetnoot Publishers), ontwerper Henrik Barends, Michel Szulc Krzyzanowski en Volkskrant journaliste Marjon Bolwijn (tekst nieuwe Henny boek). Foto: © Vanya Pieters.


#7

1 oktober 2012

Alle foto's geselecteerd voor het fotoboek "Henny. Het zit best wel tegen" worden door beeldbewerkster Anne Beentjes in Adobe Photoshop geoptimaliseerd.

Foto © Vanya Pieters

anne


#6

oktober 2012

Artikel in "Brabant Cultuur"

brabcultuur


#5

17 maart 2012

Publikatie van het fotoboek "Het Nederlandse Fotoboek" met een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Een overzicht van de meest belangrijke fotoboeken in Nederland gepubliceerd sinds 1945.

fotoboek1

fotoboek2


#4

16 maart 2012

Voorpublikatie in het NRC-Handelsblad van een deel van het fotoboek "Henny. Het zit best wel tegen". Over de zoon van Henny, Daany.

daany


#3

16 maart 2012

Het tijdschrift "Fotografie" publiceert een artikel over het Henny project.

fotografie


#2

25 februari 2012

De Volkskrant publiceert een artikel over het Henny-project en het komende nieuwe fotoboek.

vk


# 1

21 februari 2012

Interview over het Henny project in het VARA radioprogramma "De Gids.FM".


 

terug